distri europe ballooning

Gasballon Bel ons : (051) 312 325

Gasvaart  op Zondag 1 maart 09

Gasvaart op Zondag 1 maart 09

Het werd dringend tijd! Na 2 maanden zonder “gasballonnen” (wegens slecht weer of geen tijd) wou ik dringend nog eens gaan trainen naar Gladbeck. Het weekend zag er niet slecht uit dus vertrokken wij op zaterdagnamiddag 28/2/09 naar ons clubhuis (Willi’s Wiese) te Gladbeck, nabij Düsseldorf in Duitsland. Daar aangekomen belde Willi ons op dat hij de zondagmorgen tegen 7:30 u zou komen, samen met zijn zoon Benjamin.
Na een rustige nacht (buiten het snurken dan) waren we al vroeg in de weer met het klaarmaken van onze trots: de Belgica II gasballon. Het opbouwen verliep vlekkeloos deze keer, en na een deugddoend ontbijt was alles klaar voor take off. Wel moesten we nog even wachten tot het zonnetje eindelijk door het lage wolkendek piepte maar omstreeks 09:30 u konden we probleemloos opstijgen. Mijn vrouw Nele zag deze ballon voor het eerst en maakte ook haar eerste vaart in een gasballon, samen met Anita. Willi, Benni en Leon waren ook aan boord dus voldoende ballast in onze kleine mand. Het werd een perfecte trainingsvaart met niet teveel wind en stabiel weer, ik kon dus veel approaches maken en zelfs 2 proeflandingen. We zijn ettelijke malen heen en weer over de grenslijn van D met NL gegaan, daar we deze mooi volgden. Toen de zon wat meer doorbrak konden we boven de wolken stijgen, machtig, wat een zicht, lekker warm in de zon! Helaas was onze vreugde van korte duur want we moesten terug inzakken omdat het wolkendek dichtging onder ons.
Beneden gekomen zagen we dat in het waterrijke Nederland de zichtbaarheid er niet beter op werd. De mist nam toe en de wind werd onregelmatiger. We besloten dan maar om rustig een goede, droge landingsplaats te zoeken, temeer daar onze volgwagen nu onder ons reed (goed gedaan, Christiaan). Ik slaagde erin om een mooie landing te maken op een grote wei. Onze jeep kon tot bij ons rijden en de vriendelijke eigenaar had daar geen problemen mee. Het opvouwen van de ballon was dan ook snel gebeurd en we lagen vlak naast de snelweg, dus de terugreis verliep ook probleemloos.
Nooit vergeet ik de woorden van Willi toen we daar op bijna 1 km hoogte boven de wolken gingen: “Vergeet niet dat deze ballon waarschijnlijk de ENIGE gasballon is die vandaag in de lucht zit, en dat in de ganse wereld”. Ik word steeds trotser dat ik nu ook behoor bij die happy few… gasballonpiloten.
Bedankt Wilhelm en Benjamin Eimers, Nele, Leon & Anita en Christiaan !


Vaartverslag 01-03-2009 trainingsvaart D-OCOX zonder Jürgen
De parachute blokkeerders tijdens het opblazen met waterstof Klaar voor take off! Veilig geland! Groepsfoto in de ballonmand
Onze track Nele in de ballon, let op de 'halo' rond de schaduw van de ballon Stilte en blauwe lucht... Volgwagen in sight...
Ook het opruimen verliep vlot Ons proviant aan boord Kruis erover! Het is mooi geweest


Gasballon top 
051 - 312 325
Mail ons

Meteo